Σύντομο
Βιογραφικό

Αποφοίτησα από το Τμήμα Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Είμαι κάτοχος του Μεταπτυχιακού «Οργάνωσης & Διοίκησης Αθλητικών Οργανισμών & Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αλλά και του μεταπτυχιακού με τίτλο «Hospitality and Tourist Management» του University of Derby. Σήμερα είμαι υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και μιλάω τρεις γλώσσες.

Εργάζομαι από μικρή ηλικία. Αρχικά ως λογίστρια και στη συνέχεια στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Τα τελευταία 18 χρόνια έχω ασχοληθεί μέσα από διάφορα πόστα με την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού καθώς και με τη δημιουργία βιώσιμων αθλητικών εγκαταστάσεων, διατελώντας μεταξύ άλλων Διευθύντρια στον τομέα Αθλητισμού και ΑμΕΑ της UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Το 2011 έγινα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σ.Φ.Π και από το 2014 υπηρέτησα τον σύλλογο, από τη θέση της Γενικής Γραμματέως.

Από το 2018 έως σήμερα είμαι ιδιοκτήτρια της εταιρείας C.J.T. Solutions και παράλληλα συμμετέχω και υλοποιώ δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, με στόχο τη στήριξη και ενσωμάτωση κοινωνικά αδύναμων ομάδων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Τον Ιούλιο του 2019 κατέβηκα για πρώτη φορά υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. Έχοντας ποντιακές ρίζες πιστεύω πολύ στο δεσμό του ανθρώπου με τον τόπο του. Αποφάσισα να κάνω το βήμα μπροστά στην πολιτική, γιατί περπατώντας τη Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, το Πέραμα, τον Ρέντη και τη Σαλαμίνα, είδα ανθρώπους να διψούν για ευκαιρίες. Να ζουν σε περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες περιοχές, δίχως υποδομές και δυνατότητες απασχόλησης. Τελικά, δεν κατάφερα να μπω στο κοινοβούλιο, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στην Β’ Πειραιά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ανέλαβα τη θέση της Διευθύντριας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, και στη συνέχεια ορίστηκα ως Πρόεδρος, και διατελώ τη θέση αυτή έως σήμερα.

Τον Οκτώβριο του 2023 ψηφίστηκα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυαθλητικών Σωματείων (EMCA). 

1981
Γεννήθηκα, πήγα σχολείο και σπούδασα στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή μου έχει ποντιακές ρίζες
1981-2000
Τα πρώτα μου Βήματα

Μεγάλωσα στο λογιστικό γραφείο του μπαμπά μου που ήταν οικονομολόγος καταχωρώντας τιμολόγια και η μαμά μου ήταν επίσης λογίστρια. Επίσης έχω μια αδερφή, κατά 7 χρόνια μεγαλύτερη, τη Ζωίτσα, η οποία γεννήθηκε με όγκο στο κεφάλι, που της προκάλεσε μόνιμη νοητική στέρηση. Η αδερφή μου είναι η αδυναμία μου, γι’ αυτό και έχω χαράξει πάνω μου τατουάζ το όνομά της.

2000-2015
Οι σπουδές μου

Αποφοίτησα από το Τμήμα Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Είμαι κάτοχος του Μεταπτυχιακού «Οργάνωσης & Διοίκησης Αθλητικών Οργανισμών & Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αλλά και του μεταπτυχιακού με τίτλο «Hospitality and Tourist Management» του University of Derby.

2004-2016
Η εμπειρία μου

Σε ηλικία 23 χρόνων βρέθηκα στην Πάρο για διακοπές και παρέμεινα εκεί για τέσσερα χρόνια δουλεύοντας σαν δασκάλα kitesurf. Στην πορεία, βρέθηκα στην Αθήνα δουλεύοντας στον τομέα του Marketing & Public Relations στο Athens Grand Tennis Club. Παράλληλα, εργάστηκα στο Pure Red SA ως Event Operation Manager και στη συνέχεια, έως το 2016, ως Γενική Αρχηγός του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.

2013-σήμερα
Ακαδημαϊκή Εμπειρία

Για 3 χρόνια ήμουν καθηγήτρια Marketing, HR, Operations Management & Public Relations στο ΙΕΚ Ξυνή, και από το 2015 έως σήμερα στο Mediterranean College of Athens το μάθημα του Sports Marketing.

2016-2019
Γενική Γραμματέας Ολυμπιακού Σ.Φ.Π
2018-Σήμερα
Ιδιοκτήτρια CJT Solutions
2019
Στη μάχη των βουλευτικών εκλογών
2020-Σήμερα
Πρόεδρος Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας

Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Social