Χρέος όλων μας να στηρίξουμε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Κανάλι 1 17/02/2022

Για την εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (19/2) από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου μίλησε στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ενα 90,4 η πρόεδρος του φαληρισκού κλειστού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη. 

«Για ακόμη μία φορά ως Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας περιμένουμε τους εθελοντές αιμοδότες στο χώρο μας, ώστε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε στο έργο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως εξαιτίας της Covid 19 η προσέλευση του κόσμου για αιμοδοσία στα νοσοκομεία δεν είναι μεγάλη. Ως εκ τούτου όλοι οι φορείς θα πρέπει με τον δικό μας τρόπο να συμβάλλουμε, ώστε να έχουν απόθεμα αίματος, δηλαδή ζωής, οι Τράπεζες Αίματος όλων των νοσοκομείων» τόνισε μεταξύ άλλων η κα Τσιλιγκίρη στην εκπομπή «Πινελιές στα σπορ» και διευκρίνισε πως η αιμοδοσια θα γίνει με το απαιτούμενο υγειονομικό πρωτόκολλο για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Ακούστε τη συνέντευξη της προέδρου του ΣΕΦ στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής «Πινελιές στα σπορ»:

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:
χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας, τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας και τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν για ραντεβού έως την Παρασκευή 18/02 08:30-15:00 στα τηλέφωνα 2132146716-2132146726. Οι υποψήφιοι αιμοδότες θα πρέπει να είναι 18-65 ετών, να έχουν πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία, να έχουν κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες και στην περίπτωση που έχουν κάνει τατουάζ ή piercing, να έχει παρέλθει διάστημα 4 μηνών.

Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Social