Στόχος η δημιουργία αθλητικού πάρκου γύρω από το ΣΕΦ

Κανάλι 1 – 05/03/2022
«H δημιουργία ενός αθλητικού πάρκου στον περιβάλλοντα χώρο στου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας είναι ο στόχος της διοίκησης μας», είπε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Από σαράντα κύματα» η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Το αθλητικό πάρκο, όπως ανέφερε, θα αποτελεί πηγή πρασίνου και θα περιλαμβάνει ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις, περιπατητική διαδρομή με ταρτάν, ποδηλατόδρομο ο οποίος θα ενώνεται με την ποδηλατική διαδρομή από την ανάπλαση που γίνεται στο Ελληνικό και φτάνει μέχρι το ΣΕΦ και συνεχίζεται στο Μικρολίμανο, καθώς και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Το ΣΕΦ μπορεί να γίνει ένας πνεύμονας πρασίνου, αθλητικών δραστηριοτήτων και αναψυχής για την ευρύτερη περιοχή», τόνισε η κα Τσιλιγκίρη.

Όπως σημείωσε, η μεγάλη ανάπλαση θα πραγματοποιηθεί όταν υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για τα περίπου 2,5 εκατομμύρια που έχουν εγκριθεί.

Παράλληλα μίλησε για τις ανθρωπιστικές δράσεις για τον λαό της Ουκρανίας που βιώνει την φρίκη του πολέμου.

«Ήρθε σε επαφή μαζί μας η ουκρανική πρεσβεία και ζήτησε έναν χώρο στον εκθεσιακό χώρο όπου θα συλλέγονται τρόφιμα και φάρμακα τα οποία θα αποστέλλονται στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην Ουκρανία. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ανθρωπιστικής βοήθειας και στέλνουμε δυνατό μήνυμα υπέρ της ειρήνης», είπε η κα Τσιλιγκίρη.

Τέλος κάλεσε, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, την Καθαρά Δευτέρα, όποια οικογένεια θέλει να έρθει να πετάξει χαρταετό στον παραθαλάσσιο χώρο του ΣΕΦ.

Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Social