ΣΕΦ

«Ακόμα και ένα τρόφιμο ή ένα ρούχο μπορεί να βοηθήσει. Οι σημαντικές αλλαγές στο ΣΕΦ θα γίνουν στο άμεσο μέλλον»

Λίγες ώρες πριν φύγει το 2022, είχα την χαρά να είμαι καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση» στο Κανάλι 1 του Πειραιά 90,4FM. Εκεί συνομιλήσαμε με τους δημοσιογράφους για την δράση «Μη Σταματάς Να Βοηθάς» που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα στο ΣΕΦ, αλλά και για όλες τις αλλαγές που έρχονται με τη νέα χρονιά στο Φαληρικό γήπεδο.

Αναλυτικά όλα όσα είπαμε:

Για τη δράση «Μη Σταματάς να Βοηθάς» που πραγματοποιείται στο ΣΕΦ με την συνεργασία του Ολυμπιακού ΣΦΠ για την ανάγκη των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς:

«Η δράση έχει ξεκινήσει ήδη, για όσους ρωτάνε επειδή είναι αρκετοί αυτοί είναι πάρα πολύ εύκολο. Ότι έχει ο καθένας μπορεί με το που προσεγγίσει το φυλάκιο στη λίμνη όπως λέμε, και να μην γνωρίζουν θα τους καθοδηγήσουν, είναι ο Περιστύλιος Εκθεσιακός Χώρος όπου μπορούν να αφήσουν είτε τα τρόφιμα είτε τα ρούχα. Και επειδή πρέπει να το πούμε η δράση αυτή είναι μια πρωτοβουλία αρχικά του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, εδώ και 10 χρόνια νομίζω, η δράση «Μη Σταματάς να Βοηθάς» η οποία τρέχει όλο το χρόνο. Την προηγούμενη εβδομάδα παραβρέθηκα με την ιδιότητά μου ως διευθύντρια στην UNESCO Πειραιώς και Νήσων για τον αθλητισμό και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες όπου οι αθλητές του Ολυμπιακού έδωσαν φαγητό στη δομή αστέγων εκεί.

Τώρα και πάλι ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά με την συνεργασία του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας μαζεύουμε τρόφιμα και ρούχα για την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς. Εκτός από τις εταιρίες που έχουμε απευθυνθεί και ήδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, και πρέπει να σας πω ότι οι περισσότερες θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους και αυτό είναι προς τιμή τους, παροτρύνουμε και τους απλούς πολίτες όπως μπορέσουν να βοηθήσουν. Μπορεί να υπάρχει έστω και ένα ρούχο στην ντουλάπα μας το οποίο να μας είναι περιττό. Αλλά για έναν συνάνθρωπό μας να είναι πάρα πολύ χρήσιμο. Αλλά και ένα τρόφιμο να μπορούμε να μοιραστούμε θα βοηθήσει. Γιατί υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα με την ακρίβεια λόγω και της ενεργειακής κρίσης είναι δύσκολα για το μέσο νοικοκυριό. Οπότε είναι δύσκολο να πάει κάποιος να δώσει ακόμα και κάποια χρήματα για κάποιον άλλον».

Για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ΣΕΦ και όσες αναμένεται να γίνουν:

«Ο στόχος από την πρώτη ημέρα ήταν, επειδή και τα οικονομικά δεν είναι ανεξέλεγκτα και δυστυχώς πέσαμε και πάνω στα δύο χρόνια πανδημίας οπότε τα έσοδα του Σταδίου ήταν κυριολεκτικά μείον 1 εκατομμύριο ευρώ, μείον 985 χιλιάδες ήταν για την ακρίβεια, δεν υπήρχε η δυνατότητα να δημιουργηθούν και νέα πράγματα. Τι κάναμε τώρα ως διοίκηση του ΣΕΦ. Σε συνδυασμό με τους εργαζόμενους καταρχήν καθαρίσαμε τον χώρο. Για να μην ξεχάσουμε ότι όταν παραλάβαμε το ΣΕΦ ήταν ένα άντρο παραβατικότητας. Για να μην πούμε για τα σκουπίδια. Που νομίζω ότι τα σκουπίδια ήταν το λιγότερο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ. Χαίρομαι γιατί πλέον βλέπω καθημερινά τον κόσμο να επισκέπτεται το ΣΕΦ και ακριβώς για αυτό κρατάμε και αυτή τη δράση αρκετές ημέρες, επειδή είναι ημέρες εορτών. Ξέρουμε ότι από τις ευρύτερες περιοχές θα έρθει κόσμος να επισκεφθεί το ΣΕΦ και να είσαι με μια σακούλα από το σπίτι με πράγματα που δεν θα τα στερηθείς εσύ και να έρθεις μαζί με το παιδί σου και να δώσεις ένα δυνατό μήνυμα προς τους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Όσον αφορά τις ώρες έχουμε πει από τις 09.00 το πρωί έως και τις 22.00 το βράδυ. Αν και το ΣΕΦ όπως γνωρίζετε δεν κλείνει ποτέ. Τα τρόφιμα και τα ρούχα μαζεύονται στον χώρο που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα η έκθεση μελιού, η έκθεσε έπιπλο και σπίτι, είναι σε αυτόν τον χώρο».

Όσον αφορά τα έργα που έγιναν και θα γίνουν στο ΣΕΦ:

«Αναφορικά με την κεντρική αρένα ότι κάνουμε γίνεται σε συνεργασία με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, γιατί αυτός είναι και ο αποκλειστικός χρήστης ουσιαστικά από το 2014. Δεν σας κρύβω ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερα. Πέρα από την συντήρηση των κιγκλιδωμάτων εκτός από το εμφανισιακό έχει να κάνει και με το θέμα της ασφάλειας. Έπρεπε να γίνει και για αυτούς τους λόγους. Και πιο σημαντικό τα νάιλον που υπήρχαν στην οροφή, και όταν λέμε οροφή την ταράτσα δηλαδή δεν εννοούμε εκεί που μπαίνουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες είναι η «παντόφλα» η οποία είναι κατασκευασμένη με κέβλαρ λόγω και του ότι δεν είχε γίνει συντήρηση ποτέ το παραλάβαμε με τα νάιλον. Καταφέραμε και στεγανοποιήσαμε αυτό το κομμάτι και αφαιρέσαμε αυτά τα νάιλον σε εκείνο το κομμάτι. Χρειάζεται να κάνουμε βέβαια σε ολόκληρο το κομμάτι όχι μόνο στην μεγάλη την κούρμπα εκεί που λιμνάζουν τα νερά δηλαδή από τις πολλές δυνατές βροχές και είναι ουσιαστικά το κομμάτι που είναι ακριβώς πάνω από το παρκέ. Επειδή ήμαστε και στην Ελλάδα κερδίσαμε και ένα μήνα ήλιο γιατί δεν έπρεπε να έχουμε και βροχή και στεγανοποιήσαμε εκείνο το κομμάτι. Βέβαια θέλω να το πω και αυτό με πικρία σε εκείνο τον αγώνα της Παρασκευής στον οποίο μάλιστα σε συνεννόηση με την ΚΑΕ Ολυμπιακός είπαμε επειδή περιμέναμε την καταιγίδα «Εύα», θυμάμαι και το όνομά της χαρακτηριστικά, η οποία βέβαια δεν έπιασε και τόσο πολύ στην Αττική, φοβηθήκαμε γιατί μετά από τόσα χρόνια που δεν είχαμε τεστάρει την στεγανοποίηση και έπρεπε να δούμε τι γίνεται, είπαμε να τα αφήσουμε και το σαββατοκύριακο και να τα βγάλουμε τη Δευτέρα και το Σάββατο έγιναν αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν πειράζει. Συνεχίζουμε και προχωράμε με το έργο μας».

Για τα όσα έρχονται το επόμενο διάστημα:

«Οι σημαντικές αλλαγές βέβαια θεωρώ ότι θα γίνουν και στο μέλλον. Πάντα σε συνεργασία με την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Είναι πολύ σημαντικό αυτό να θυμηθούμε όλοι και ως πολίτες του Πειραιά γιατί μας αφορά αν για παράδειγμα ότι η ΚΑΕ Ολυμπιακός αποχωρούσε από το Στάδιο, όπου βέβαια δεν υπάρχει κανένα απολύτως τέτοιο θέμα, όπου το 2019 όταν παρέλαβα τη διοίκηση του Σταδίου ήταν ένα υπαρκτό σενάριο και το ξέρετε πάρα πολύ καλά και από τα δημοσιογραφικά ζητήματα, ότι συζητιόταν να φύγουν όχι μόνο από το Στάδιο, από τον Πειραιά γενικότερα το οποίο θα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για την πόλη. Και κατ’ επέκταση θα ήταν και ένα πλήγμα για το ΣΕΦ. Όπως και έχω και στο παρελθόν ότι εμβληματικά στάδια είναι συνδεδεμένα με ομάδες. Όπως και το ΟΑΚΑ είναι συνδεδεμένο με τον Παναθηναϊκό, όπως και το γήπεδο του ΠΑΟΚ αντίστοιχα, είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό και δεν είναι απαραίτητα κακό. Και προφανώς το έχουμε δείξει το είπατε και πριν ότι το ΣΕΦ είναι «Ένα Στάδιο 1000 πρόσωπα», δεν έχουμε μόνο την κεντρική αρένα. Αλλά η κεντρική αρένα είναι συνδεδεμένη με τον Ολυμπιακό. Θέλω να πιστεύω ότι και από αυτά που διαβάζω και από αυτά που ακούω από τους φίλους μου στην ΚΑΕ ότι δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης της ομάδας από το Στάδιο. Μάλιστα, υπάρχει η συζήτηση το πως η παραμονή τους θα γίνει μακροβιότερη. Δεν υπάρχει εχθρική διάθεση από κανέναν. Ούτε από πλευράς Υπουργείου, ούτε από την Κυβέρνηση, ούτε από την πλευρά του Σταδίου. Οπότε πλέον είναι κατάλληλες οι συνθήκες ώστε να μπορέσουν και οι πρόεδροι να επενδύσουν σε αυτό το Στάδιο. Γιατί όπως καταλαβαίνετε πλέον θα μιλάμε για μια επένδυση».

Κανάλι 1, ΣΕΦ, Συνεντεύξεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Social