«Η γαλάζια Β’ Πειραιά»

Άρθρο στην εφημερίδα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Και μόνο στο άκουσμα της φράσης -που παλαιότερα θα προκαλούσε θυμηδία-, με διαπερνά ένα ρίγος. Όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για το πως αυτό επετεύχθη. Για το πως, δηλαδή, οι πολίτες της Β’ Πειραιά, επέλεξαν να μη «σηκώσουν» άμυνες, παρά να «τεντώσουν» ευήκοα ώτα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Αναγνώρισαν τη συνέπεια και την σταθερότητα, πλατφόρμα πάνω στην οποία έχτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί τους μια σχέση με διάρκεια στο χρόνο. Ο ίδιος βρέθηκε ουκ ολίγες φορές στις γειτονιές της Β’ Πειραιά, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα μέσα στην τελευταία τετραετία, αλλά και παρέδωσε σημαντικά έργα.

Πρώτα απ’ όλα με την παράδοση των σταθμών του μετρό «Νίκαια-Κορυδαλλός-Αγία Βαρβάρα», αλλά και στη συνέχεια του σταθμού του Πειραιά. Το μετρό δεν έλυσε μόνο το ζήτημα των χιλιομετρικών αποστάσεων που είχαν να διανύσουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, για να μεταβούν σε άλλη ζώνη της πρωτεύουσας. Κυρίως, διέλυσε την περιρρέουσα αντίληψη πως ο Κορυδαλλός, η Νίκαια και η Αγία Βαρβάρα είναι πόλεις β’ ταχύτητας, σε μια χώρα που «τρέχει» με ξέφρενο ρυθμό ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, όμως, έργα υποδομών μικρότερης έκτασης, αλλά μεγαλύτερης σημασίας, αλλάζουν την εικόνα της Β’ Πειραιά, όπως το νέο βιοκλιματικό πάρκο αναψυχής στο χώρο των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Ταυτόχρονα, η δέσμευση για την μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού οριστικά και για την απόδοση του χώρου στην τοπική κοινωνία θα εκπληρωθεί μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Έργα πνοής, έργα ανάπτυξης πήγασαν μέσα από τη μεθοδική δουλειά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα έργα που αλλάζουν την περιοχή, αλλά οι πολιτικές που αλλάζουν την καθημερινότητα, αυτά που συνιστούν εχέγγυα εμπιστοσύνης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι συνεχείς μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, η λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των νέων, η μείωση της ανεργίας, η αύξηση των επενδύσεων και η δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας. Όλα αυτά είναι που πιστοποιούν και επιβεβαιώνουν την οικονομική πολιτική στα μάτια των πολιτών, αλλά και τους καλλιεργούν το αίσθημα προσμονής για τα επόμενα έτη.

Ένα αίσθημα που ενισχύεται από το κοστολογημένο και ουσιαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης. Πρόγραμμα που προεξοφλεί την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 και του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ, την διάθεση 1,8 δις ευρώ για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» σε συνολικά 137.000 νέους δικαιούχους, την περαιτέρω αμυντική θωράκιση της χώρας και πολλές άλλες γενναίες μεταρρυθμίσεις.

Μεταρρυθμίσεις, η έναρξη των οποίων θα φέρει τη σφραγίδα των Ελλήνων πολιτών. Στις 26 Ιουνίου, οι πολίτες θα δώσουν νωπή εντολή για μια ισχυρή πλειοψηφία. Γιατί, αυτοδύναμη Νέα δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα.

Και είμαι σίγουρη πως στον χάρτη της Αττικής, το «γαλάζιο» της νίκης θα αρχίσει να εξαπλώνεται από την Β΄Πειραιά.

Αρθρογραφία, Κοινωνική - 12/06/2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Social