«Έρχονται και άλλες αλλαγές στο ΣΕΦ»

Η συνέντευξη που παραχώρησα στο Κανάλι 1 του Πειραιά, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

«Σε μία συνέντευξη εφ” όλης της ύλης, η Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ Χριστίνα Τσιλιγκίρη άνοιξε τις πόρτες του Φαληρικού Σταδίου aλλά και την… καρδιάς της, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά!

Κάναμε μία αναδρομή στη παιδική της ηλικία, στην ενασχόληση της με τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, την απόφαση της να ασχοληθεί με τα κοινά, φτάνοντας μέχρι σήμερα στα πεπραγμένα της ως πρόεδρος του ΣΕΦ, τις σχέσεις του σταδίου με την ΚΑΕ, το μέλλον της αρένας αλλά και το κολυμβητήριο που έρχεται.

Αναλυτικά η συνέντευξη: 

Για τις αλλαγές που έχουν γίνει στον διάδρομο που οδηγεί στις ακριβές θέσεις του ΣΕΦ.

-Έχει γίνει αναβάθμιση, ήταν απαραίτητη για ένα σύγχρονο στάδιο, πρέπει να γίνουν όμως περισσότερες. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι ένα άτυπο hall of fame εμβληματικών μορφών του Ολυμπιακού. 

Μεγάλωσες στη Βόρεια Ελλάδα, πότε ήταν η πρώτη σου επαφή με τον αθλητισμό; 

-Έχω ποντιακές ρίζες, γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, με τον αθλητισμό ήρθα κοντά σε μικρή ηλικία, ξεκίνησα πολύ μικρή το μπαλέτο, όμως επειδή ψήλωσα απότομα με έδιωξαν. Αμέσως μετά ασχολήθηκα με το μπάσκετ από την τετάρτη δημοτικού, την εποχή που το επίκεντρο του μπάσκετ ήταν στην συμπρωτεύουσα. Είχα τρέλα, πήγαινα στο σχολείο με μία μικρή μπάλα και μία στεφάνη. 

Αρά ήταν το πεπρωμένο σου να ασχοληθείς με τον αθλητισμό… 

-Ναι μπορεί να μην είχα το ιδιαίτερο ταλέντο για πρωταθλητισμό, όμως με τον αθλητισμό ασχολήθηκα συνειδητά, καθώς σπούδασα οικονομικά με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων, σε μία δύσκολη περίοδο για μία γυναίκα να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο κομμάτι, ακόμη και ο πατέρας μου έλεγε ότι θα είναι απίθανο να βρω δουλειά, το όνειρο μου αν και έμεινε ανεκπλήρωτο, ήταν να παίξω μπάσκετ στον Ολυμπιακό, έπαιξα βέβαια πρόσφατα για την Άμυλα Περιστερίου. Είχα βάλει στόχο βέβαια να φτάσω εδώ που είμαι παρά τις δυσκολίες. 

Η πρώτη σου επαφή με τον Πειραιά; 

-Όπως όλοι παίρνοντας το καράβι για να πάω σε ένα νησί διακοπές, τον ερωτεύτηκα όμως από την πρώτη στιγμή, λίγα χρόνια μετά εγκαταστάθηκα μόνιμα, πλέον έχω τη δική μου εταιρεία εδώ, καθώς στο ΣΕΦ η θέση μου είναι άμισθή.  

Είναι κλισέ να πούμε ότι ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη είναι συγγενείς πόλεις, ότι οι Πειραιώτες με τους Θεσσαλονικείς μοιάζουν; 

-Καθόλου κλισέ, μοιάζουν πολύ πρώτα απ’ όλα λόγω της θάλασσας, προσωπικά δεν μπορώ μακριά από τη θάλασσα, κινούμαι διαρκώς πάνω στο παραλιακό μέτωπο και προσανατολίζομαι βάσει αυτού. Υπάρχει κοινή νοοτροπία, τρόπος διασκέδασης και ζωής παρ’όλες τις οπαδικές διαφορές που καλό θα ήταν να μην χωρίζουν αυτές τις όμορφες πόλεις. 

Κάπου εκεί έρχεσαι και σε επαφή με τον Ολυμπιακό επαγγελματικά; 

-Ήρθα σε επαφή τελείως συγκυριακά, είχα έρθει στο ΣΕΦ να δω ένα αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακός – Σιένα το 2011, είχα πάει και στο Καραϊσκάκη όπου είχα πάθει σοκ και με επηρέασε στη βούληση μου να δουλέψω για τον Ολυμπιακό, γνώρισα τότε κάποια στελέχη της Διοίκησης του Ερασιτέχνη μετά από την έλευση του Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Δύσκολα φαντάζομαι εκείνα τα χρόνια, υπήρχε θέμα επιβίωσης του οργανισμού; 

-Η μόνη εγγύηση που υπήρχε τότε και υπάρχει και σήμερα είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι ο λόγος της διάσωσης σε συνεργασία με τον Μιχάλη Κουντούρη που ανέλαβε το βάρος της προεδρείας ενός οργανισμού που χρωστούσε 8,5 εκατομμύρια. Όσο και αν βοηθήσαμε εμείς, όσο το έζησαν εκείνοι οι δύο το βάρος της ευθύνης δεν το έζησε κανείς, τα καταφέραμε όμως, τα κατάφεραν χωρίς να διαγραφεί χρέος και χωρίς να αλλαχθεί το ΑΦΜ, με κόστος να μη διεκδικούμε για 2-3 χρόνια τις κορυφές όλων των αθλημάτων. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε σήμερα, η ιστορία γράφεται με χρυσά γράμματα, οι κατακτήσεις Μαρινάκη και Κουντούρη δεν έχουν προηγούμενο. 

Είχε μπει και η Θύρα 7 χορηγός αν δεν κάνω λάθος 

-Ο Ολυμπιακός υπερβαίνει των προσώπων, εμείς απλά πλαισιώσαμε κάποιους ανθρώπους, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ο κόσμος του, χωρίς αυτών δεν θα ήταν τίποτα, η δύναμη του είναι κόσμος του, το απέδειξε μπαίνοντας χορηγός στη φανέλα και το αποδεικνύει και σήμερα με τη κάρτα μέλους και τη κάρτα φιλάθλου που αποτελούν την οικονομική ενίσχυση του Ερασιτέχνη. Βοηθάει σε αυτό η συνεργασία των αδερφών Αγγελόπουλων και του Βαγγέλη Μαρινάκη γιατί συνδύασαν τις δύο κάρτες με τα εισιτήρια τους. 

Κάπου εκεί μπήκε στη ζωή σου και το Κανάλι Ένα 90,4; 

-Ναι με την εκπομπή “Μεγάλη μου Αγάπη” μαζί με τον Λουκά Θεοφανόπουλο, αγαπώ το ραδιόφωνο, αν είχα ελάχιστο ελεύθερο χρόνο θα ήθελα να ξανασχοληθώ, γύρισα πέρυσι με διαφορετική εκπομπή για την οικολογία που μου άρεσε και αφήνω ανοιχτή την πόρτα, ούτως ή άλλως έχουμε άριστες σχέσεις. Άλλωστε έχουμε συνάψει και ως ΣΕΦ μνημόνιο συνεργασίας για κοινές δράσεις, εκδηλώσεις, θα το αναπτύξουμε γιατί έχουμε εξαιρετικές ιδέες με την Διοίκηση και θέλουμε να στείλουμε ένα κοινό μήνυμα και στους υπόλοιπους φορείς του Πειραιά να έρθουν κοντά. Θέλω το πάρκο αυτό να γίνει ένα πάρκο αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού για όλους τους πολίτες του ευρύτερου Πειραιά. 

Είναι ιδανική διέξοδος ήδη συνδυάζοντας βόλτα στο ανανεωμένο Μικρολίμανο που μπορεί να καταλήξει στη παρακολούθηση ενός αγώνα. 

-Ακριβώς, αυτό είναι το όραμα μας το οποίο συνδυάζεται και με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και την ανάπλαση του Μικρολίμανου, όπως και της ακτής Δηλαβέρη που επίκειται να γίνει, σε συνδυασμό με την ανάπλαση που θα γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του Σ.Ε.Φ, δημιουργεί μία μοναδική περιπατική διαδρομή και με ποδήλατο, έχοντας πληθώρα επιλογών διασκέδασης. 

Με την πολιτική είχες πάντα το μικρόβιο; 

-Ναι, από πολύ μικρή ηλικία, με τον πατέρα μου συνηθίζαμε να μιλάμε πολιτικά και να σχολιάζουμε χωρίς να κομματικοποιούμαστε, ψήφιζα πάντοτε και με δυσαρεστεί το γεγονός της αποχής γιατί δεν είναι αντίδραση γιατί στο τέλος του χρόνου οι υποχρεώσεις ενός πολίτη θα έρθουν, δεν θα αποφευχθεί η φορολόγηση σου αν απέχεις από τα κοινά, είναι καλύτερα να μετέχεις και να βρεις κάποιον εκπρόσωπο που θα ταυτίζεσαι σε ένα βαθμό και να παίρνουμε μέρος στις εκλογές. 

Είμαστε όμως ο λαός των άκρων, από την της άκρατης πολιτικοποίησης – κομματικοποίησης, φτάσαμε στην εποχή της αποχής, ακόμα και στις εκλογές αυτοδιοίκησης… 

– Συμφωνώ γιατί οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε αφορούν άμεσα, οι εκπρόσωποι είναι πρόσωπα που βλέπεις καθημερινά, θα τον δεις τον Δήμαρχο στο πεζοδρόμιο και θα του πεις τα παράπονα σου πρόσωπο με πρόσωπο και θα τρέξει να τα λύσει. Σε ένα μεγάλο βαθμό φταίνε οι προηγούμενες γενιές και η νοοτροπία τους η οποία έφερε δυσάρεστα αποτελέσματα που τα χρεωθήκαμε εμείς και μας δημιούργησαν μία πλάνη για το τι είναι η πραγματική ζωή, όταν βγήκαμε στην αγορά εργασίας φάγαμε χαστούκια, περάσαμε μία δεκαετία που όσοι δεν φύγαμε, είτε απογοητευτήκαμε, είτε κουραστήκαμε και αυτό φαίνεται, ειδικά τη περίοδο 2014-2019 με τη τραγική περίοδο με τις κλειστές τράπεζες που δεν ήξερες ακόμη και αν έχεις το μισθό σου, παράλογη κατάσταση και διακυβέρνηση, ένα ακυβέρνητο καράβι που παρά τα χτυπήματα επιβίωσε. 

Τα καταφέραμε όμως, είμαστε πολυμήχανος λαός… 

-Δεν ξέρω, αν δεν ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είχαμε βουλιάξει. 

Μου έκανε εντύπωση στις τελευταίες εκλογές, η αλλαγή προσέγγισης των πολιτικών στους πολίτες, παλιότερα έτρεχαν οι πολίτες να τους βρουν, τώρα συμβαίνει το αντίθετο…. 

-Τολμώ να σου πω ότι και εγώ έτσι, επικοινώνησα το 2019 τις θέσεις μου όταν έθεσα υποψηφιότητα με τη ΝΔ στη Β’ Πειραιά, πόρτα πόρτα από το Ρέντη περπάτησα όλες τις γειτονιές του Πειραιά χωρίς φυλλάδια με απλές καρτούλες και έλαβα σε 40 μέρες να λάβω 8.500 σταυρούς, όταν ο πρώτος πήρε 12.500 σταυρούς, δεν εκλέχθηκα γιατί τις δύο έδρες τις πήραν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Γιάννης Τραγάκης, στον οποίο εύχομαι περαστικά καθώς πέρασε μία περιπέτεια υγείας, μάλιστα είναι ο μακροβιότερος βουλευτής στην Ευρώπη. 

Έχουν μπει πλέον και στην εποχή των social media, όλοι πλέον απευθύνονται μέσα από αυτά, ακόμη και ο πρωθυπουργός…. 

-Αυτός είναι ο νέος τρόπος επικοινωνίας, αν συνεχίσουμε σε αυτά τα βήματα και σε μια σταθερή πολιτική σκηνή γιατί εξωτερικά προβλήματα υπάρχουν πάντα, το θέμα είναι να έχουμε μία σταθερή, κυβέρνηση που θα λύνει τα θέματα και τις ανισότητες, θα ξανακερδίσουμε τους νέους, είναι στο χέρι μας να φέρουμε ξανά τον κόσμο κοντά, είναι καθήκον μας. 

Η μετάβαση σου πως έγινε από τον αθλητισμό στη πολιτική; 

-Έίχα τη χαρά να λάβω μία ιδιαίτερα τιμητική πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ένας άνθρωπος τον οποίο θαυμάζω, γενικά ταυτίζομαι με τους ανθρώπους όταν πρόκειταιο να υπηρετήσω κάποιο σκοπό, θέλω να με εμπνέουν και ο πρωθυπουργός με εμπνέει, τον πιστεύω είναι χαρά μου και θα είναι χαρά μου και στο μέλλον να μπορέσω να δουλέψω μαζί του. Ακόμη και εδώ που βρίσκομαι σε ένα κυβερνητικό οργανισμό του υπ. Αθλητισμού, όπου εκτελούνται έργα υπό τις οδηγίες του εκάστοστε υπουργού νιώθω ότι μετέχω σε όλο αυτό και όταν λαμβάνω θετικά μηνύματα για το έργο μας από εκείνον, χαίρομαι ιδιαίτερα. 

Δεν ξέρω αν υπάρχει η μοίρα ή το κάρμα, το μεταπτυχιακό σου είναι στη Διοίκηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων, το ΣΕΦ πως προέκυψε; 

-Αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 πέρασα ένα μικρό διάστημα, στη ΝΔ υπάρχουν τα βιογραφικά μας, βλέποντας το δικό μου ήρθε η πρόταση, όλοι οι φίλοι μου έλεγαν που πας να μπλέξεις, όσο λοιπόν μου το λέγανε τόσο πείσμωνα και απάντησα θετικά, το έβαλα στόχο να το φτιάξω το ΣΕΦ  και πρέπει να δουλεύεις με ανθρώπους που σε εμπνέουν, εδώ έχω τη τύχη να συνεργάζομαι με τους προέδρους Αγγελόπουλους, έχουμε το ίδιο όραμα και είναι ιδιαίτερα μοναδικός ο χαρακτήρας τους αλλά και με εξαιρετικούς συνεργάτες τον Χρήστο Μπαφέ και τον Νίκο Λεπενιώτη, οι περισσότερες αλλαγές που έχουν γίνει στον χώρ είναι από κοινού, συμμεριζόμαστε το ίδιο όραμα, το βασικό πρόβλημα που υπήρχε εδώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν μια εχθρική Διοίκηση που ήθελε να διώξει τον Ολυμπιακό, αδιανόητο αυτό, ακόμα και για να μπει ένα μπάνερ έπρεπε να ανταλλάξουν αλληλογραφία ένα μήνα πριν, αδιανόητα γραφειοκρατικές πρακτικές. 

Εδώ που πατάμε ήταν θάλασσα πριν από 45 χρόνια και σίγουρα δεν θα ήθελαν οι οραματιστές αυτού του έργου μετά από τόσα χρόνια να το δουν ρημαγμένο, εγκαταλελειμένο… 

-Συμφωνώ και μάλιστα το Στάδιο είναι αρχιτεκτονικό αριστούργημα της εποχής, με αρχιτέκτονα τον κ. Μπαϊρακτάρη ο οποίος είναι εν ζωή και μάλιστα έκανε τη μελέτη για να μπει το cube  στην οροφή, αν παρατηρήσετε το ΣΕΦ δεν έχει κολώνες περιμετρικά στηρίζεται από αμορτισέρ και είναι ζωντανός οργανισμός που κινειται, στον μεγάο σεισμο του 1999 μετατοπίστηκε μερικούς πόντους χωρίς πάθει τίποτα, επίσης η οροφή είναι από κέβλαρ ραμμένο, το οποίο σταδιακά επιδιορθώνουμε γιατί επί 40 χρόνια δεν έγινε τίποτα. Εύχομαι όσο βρίσκομαι εδώ να παραδώσω ένα πλήρως ανακατασκευασμένο Στάδιο και περιβάλλοντα χώρο στην επόμενη διοίκηση. 

Το γήπεδο αυτό έκανε τον Πειραιά, αθλητική πρωτεύουσα της χώρας τις δεκαετίες του 80 και του 90 είναι κρίμα που το ΣΕΦ απαξιώθηκε από τις κυβερνήσεις… 

-Ναι, όμως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, τα έργα που έχουν γίνει είναι μόνο η αρχή, καταλαβαίνω την ανυπομονησία του κόσμου του Ολυμπιακού και τη βιασύνη τους, αλλά έχει μπει το νερό στο αυλάκι, βλέπουμε σιγά αλλαγές και έρχονται πολλές ακόμη. 

Φιλοξενήσαμε το Φάιναλ Φορ του 1993 στον Πειραιά και το ΣΕΦ, θα μπορούσε να ξανασυμβεί ή τρέχω πολύ τη σκέψη μου; 

-Δεν τρέχεις καθόλου, μια Διοίκηση οφείλει να σκέφτεται το καλύτερο δυνατόν, αν δεν έχεις όραμα δεν μπορείς να πας πουθενά. Ναι το θέλω πάρα πολύ να φιλοξενήσουμε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, στην οποία το πλεονέκτημα που έχουμε σε σχέση με το Κάουνας π.χ είναι ότι έχουμε ένα τεράστιο πάρκο χωρίς να κλείσουν πλατείες στο κέντρο της πόλης και μία ακτογραμμή του Πειραιά στην καρδιά της αθλητικής ανάπτυξης με παράλληλα event που θα αναπτύσσονται σε όλη την πόλη, μετατρέποντας τον Πειραιά σε μία γιορτή. Αυτό μας αξίζει… 

Αν δεν κάνω λάθος το ΣΕΦ είναι υποψήφιο να φιλοξενήσει προολυμπιακό τουρνουά, φιλοξενώντας την Εθνική Ομάδα για πρώτη φορά μετά το 1998… 

-Μέσα Νοεμβρίου, περιμένουμε την απάντηση της FIBA, εύχομαι να τα καταφέρουμε. 

Θα είναι όμορφο να δούμε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να φοράει τα γαλανόλευκα στο γήπεδο όπου ξεκίνησε η εκτόξευση του ελληνικού μπάσκετ… 

-Ναι, έρχεται και τα καλοκαίρια με το προπονητικό του team και κάνει ατομικές προπονήσεις, θα ήταν όμορφο να συμβεί και να συνοδευτεί με πρόκριση της εθνικής μας, το πρώτο βήμα όμως είναι να πάρουμε έγκριση και να σηκώσουμε τα μανίκια γιατί θα έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας για να πληρούμε τις προδιαγραφές. 

1991 πείθει ο Γιάννης Ιωαννίδης τον Σωκράτη Κόκκαλη να πάρει την ομάδα από το Παπαστράτειο και να τη μεταφέρει στο ΣΕΦ, τότε το μεγάλο ερώτημα ήταν αν θα γεμίσει η αρένα, 32 χρόνια μετά Ολυμπιακός και ΣΕΦ είναι ένα, άλλαξε την ιστορία αυτή η απόφαση έτσι; 

-Ξεκάθαρα ναι και μάλιστα μπορώ να σου πω ότι υπάρχουν παιχνίδια που και 30.000 να ήταν η χωρητικότητα δεν θα έφτανε με τη ζήτηση των εισιτηρίων, υπάρχουν που γίνεται σολντ άουτ μια εβδομάδα πριν το ματς. Ήταν η μοίρα του Ολυμπιακού να έρθει εδώ και να έρθω και εγώ, να φύγουν τα κακά σενάρια μετακόμισης της ομάδας, το είπαν και οι πρόεδροι στη Φιέστα όπου έγινε πάταγος ότι το σπίτι του Ολυμπιακού είναι το ΣΕΦ, αυτό για εμένα ήταν συγκινητικό γιατι δεν συνηθίζουν να μιλάνε δημόσια. 

Άρα θα δούμε περαιτέρω αλλαγές στην Αρένα; 

-Σίγουρα, κάποιες βελτιώσεις θα φαίνονται, κάποιες όχι τόσο για παράδειγμα ο κλιματισμός, η στεγανοποίηση… 

Ήδη φαίνονται κάποιες αλλαγές, όλοι όσοι ήρθαν στα πρώτα ματς της ομάδας νομίζω χάρηκαν με το φετινό μερικό λίφτινγκ… 

-Μπήκαν κάποιες πτυσσόμενες, βάφτηκαν τοιχία, μπήκε φωτισμός στα σκαλιά και τους διαδρόμους, φτιάχτηκαν τα VIP επιτέλους για αυτούς που πληρώνουν ακριβό εισιτήριο… 

Ακούω αρκετούς να λένε πάω στα Καραϊσκάκη σε κακές θέσεις ωστόσο, έχω καλές γωνίες θέασης, στο ΣΕΦ από την άλλη θέλω κιάλια, υπάρχει περίπτωση να έρθουν πιο κοντά οι κερκίδες στο παρκέ; 

-Ναι θα γίνει επιπλέον αναβάθμιση, το θέλουμε και θα γίνει με πρόγραμμα. 

Το 2025 είναι μια χρονιά ορόσημο για τον οργανισμό του Ολυμπιακού, ένα κολυμβητήριο θα ήταν ιδανικό δώρο για τα 100 χρόνια; 

-Τα 100 χρόνια μπορούν να συνδεθούν με πολλά πράγματα, ένα από αυτά το χρωστάμε στον ερασιτέχνη, που έχει φέρει τόσες διακρίσεις και οι αθλητές κάνουν προπονήσεις σε κολυμβήτηρια που δεν αξίζουν στο μέγεθος του, όταν πηγαίναμε στο εξωτερικό συγκρίναμε τις εγκαταστάσεις τους με τις δικές μας και η διαφορά ήταν χαοτική. Δεν ξέρω αν θα έχει τελειώσει, οι μελέτες όμως προχωρούν και για μία μελέτη ενός τόσο μεγάλου έργου χρειάζεται χρόνος, έχει λυθεί και το θέμα της θάλασσας δεν είναι πρόβλημα.  

Θα μπορούμε να μιλάμε δηλαδή για μια Ολυμπιακή Πολιτεία, ένα ερυθρόλευκο χωριό;  

-Εγώ θα το πω αθλητικό χωριό, ναι θα έχει κόκκινο χρώμα, ναι τα μεγάλα γήπεδα θα είναι του Ολυμπιακού, στο ενδιάμεσο όμως θα υπάρχουν χώροι με ανοικτά γήπεδα που θα τα χρησιμοποιούν όλα τα Πειραϊκά σωματεία, μου αρέσει πολύ η εικόνα των αγώνων που είναι συνεχείς, δηλαδή να ξεκινάει ένα ματς στο ένα γήπεδο και μετά να έχει ένα ματς στο άλλο όπως το βλέπουμε κάποιες φορές σε Καραϊσκάκη και ΣΕΦ. 

Το έχουν αυτό και στη Βαρκελώνη… 

-Ναι, αν κάτι είδα και έχω κλέψει είναι το πως λειτουργούν εκεί με τη Μπάρτσα, την πόλη της Βαρκελώνης και το Καμπ Νου, επίσης έχω ως πρότυπο μου το νησί της Μαργαρίτας στη Βουδαπέστη, το οποίο είναι μικρότερο από το Σ.Ε.Φ σε στρέμματα και έχει κολυμβητήριον ολυμπιακών διαστάσεων, περπατάς και σκοντάφτεις σε γήπεδα, έχει καταστήματα, έχει περιπατικές διαδρομές, ποδηλατόδρομους, γυμναστήρια δημόσια, 4 μεγάλα ξενοδοχεία και κάπως έτσι θέλω να δω το ΣΕΦ σε μερικά χρόνια, τόπο έλξης… 

Ανεξαρτήτως των πεποιθήσεων του καθενός, κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχτεί την πρόοδο του ΣΕΦ και να σε συγχαρεί, εγώ θα ήθελα να σε δω να παραμένεις εδώ και τα επόμενα χρόνια… 

-Η θητεία μου τελειώνει το 2025 και μετά θα δούμε… 

Και τώρα ήρθε και ο τίτλος της προέδρου της EMCA, τι είναι αυτή η Ομοσπονδία για τον κόσμο που δεν γνωρίζει; 

-Είναι η Ομοσπονδία Πολυαθλητικών Σωματείων Ευρώπης, έχει έδρα της Βρυξέλλες, ο Ολυμπιακός ήταν από τα ιδρυτικά της στελέχη πριν από 10 χρόνια, μέσα από αυτή την Ομοσπονδία τρέχουμε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα από τα οποία χρηματοδοτείται ο σύλλογος επιχορηγούμενα από την Ε.Ε, αλλά στόχος είναι να ασχοληθούμε με αθλητικά θέματα που απασχολούν τους συλλόγους, οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ έχουν εκπροσώπηση, τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν την αντίστοιχη εκπροσώπηση, δεν έχουν την αντίστοιχη διείσδυση στις ομοσπονδίες για να διεκδικήσουν αυτά που πρέπει και ο στόχος μου είναι να κάνω το καλύτερο δυνατόν για αυτά και μάλιστα μεγαλώνουμε μέρα με τη μέρα. 

Κάτι που δεν είχα υπόψη μου είναι ότι το bridge είναι τόσο δημοφιλές, το πήρα χαμπάρι πέρυσι εδώ που έγινε χαμός αλλά και εφέτος όταν πριν λίγες ημέρες κληθήκατε να το φιλοξενήσετε εδώ… 

-Την Παρασκευή που ανακοινώθηκε το κλείσιμο του ΟΑΚΑ ελέω της στέγης Καλατράβα, ο υπουργός κ. Βρούτσης με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τα πανελλήνια πρωταθλήματα bridge και taekwondo και ότι θα πρέπει να γίνουν στο ΣΕΦ, έπαθα σοκ, θέλω να δώσω συγχαρητήρια και ένα τεράστιο ευχαριστώ στους εργαζόμενους του Σταδίου που από τις 8 το απόγευμα μέχρι τις 6 τα ξημερώματα μετέτρεψαν την αρένα από μπασκετική σε taekwondo και στο περιστύλιο να γίνει χώρος για το bridge, ακόμη και τώρα μου φαίνεται απίστευτο ότι τα καταφέραμε και θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ και στον Ολυμπιακό που μας το επέτρεψε αυτό με ένα μόνο τηλεφώνημα, χωρίς να μας πουν δεν γίνεται, δέχθηκαν να κάνουν προπόνηση στο βοηθητικό, ενώ έχει την αποκλειστική χρήση της Αρένας. 

Κανάλι 1, ΣΕΦ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Social